Mało kto podczas zakupów czyta skład danego produktu. A to ogromny błąd. Warto wiedzieć, co kupujemy, czym chcemy obdarować nasz organizm. Bo niestety, ale niekoniecznie produkt, który według nas jest zdrowy, taki będzie. Ilość chemii, która ma za zadanie poprawić smak, wygląd czy zapach, stosowana przy produkcji, wzrasta w zastraszająco szybkim tempie. Na rynku oczywiście pojawiają się też bezpieczne produkty, ale wciąż jest ich za mało. Często giną na sklepowych półkach. Jeśli zależy Wam na zdrowiu, nie przyzwyczajajcie się do listy barwników, konserwantów czy spulchniaczy na etykiecie. Wiemy, że często zakupy robimy w pośpiechu, ale przeanalizowanie składu zajmie wam dosłownie chwilę, i co ważne – może uchronić przed wieloma chorobami i nieprzyjemnościami. Dla ułatwienia przygotowaliśmy dla Was małą ściągę. Tych niebezpiecznych i najczęściej pojawiających się dodatków do żywności. Warto się z nimi zapoznać >>>
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!