SKŁADNIKI
SKŁADNIKI: |
Daktyle suszone bez pestek - 100 g Morele suszone - 100 g Śliwki suszone - 100 g Orzechy włoskie - 100 g Migdały zblanszowane - 100 g Cytryna Miód Wiórki kokosowe do otoczenia naszych cukierków, ewentualnie posypka kolorowa. |
PRZYGOTOWANIE:
Mielimy w blenderze wszystkie owoce suszone i orzechy włoskie, dodajemy sok z cytryny, ewentualnie trochę miodu. Wykładamy masę do miski i wkładamy do lodówki na 30 minut, następnie robimy z masy kuleczki i obtaczamy w wiórkach lub innej posypce. Życzę smacznego!
DIANA VOLOKHOVA, FINALISTKA II EDYCJI PROGRAMU „MASTERCHEF”
Pochodzi z Armenii, mieszka w Gdyni. Fascynuje ją kuchnia Kaukazu. Stara się zaszczepić w Polsce potrawy tamtejszej kuchni. Jest ekspertką w łączeniu zapachów i smaków. Prowadzi bloga www.smakarmenii.pl.
Prowadzi też własną restaurację "Grill Kaukaski".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?