Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Cukierki z szuszonych owoców. Poleca Diana Volkhova [PRZEPIS]

opr.red.
Diana Volkhova
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj zdrowe cukierki z Dianą Volokhovą, finalistką II edycji programu "MasterChef" i autorką bloga smakiarmenii.pl

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI:

Daktyle suszone bez pestek - 100 g

Morele suszone - 100 g

Śliwki suszone - 100 g

Orzechy włoskie - 100 g

Migdały zblanszowane - 100 g

Cytryna

Miód

Wiórki kokosowe do otoczenia naszych cukierków, ewentualnie posypka kolorowa.

PRZYGOTOWANIE:

Mielimy w blenderze wszystkie owoce suszone i orzechy włoskie, dodajemy sok z cytryny, ewentualnie trochę miodu. Wykładamy masę do miski i wkładamy do lodówki na 30 minut, następnie robimy z masy kuleczki i obtaczamy w wiórkach lub innej posypce. Życzę smacznego!

DIANA VOLOKHOVA, FINALISTKA II EDYCJI PROGRAMU „MASTERCHEF”

Pochodzi z Armenii, mieszka w Gdyni. Fascynuje ją kuchnia Kaukazu. Stara się zaszczepić w Polsce potrawy tamtejszej kuchni. Jest ekspertką w łączeniu zapachów i smaków. Prowadzi bloga www.smakarmenii.pl.

Prowadzi też własną restaurację "Grill Kaukaski".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki