Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z...
fot. Tomasz Hołod / Polska Press

Cukier i ocet wróciły do sklepów, co z masłem, chlebem i mlekiem. Co jeszcze podrożeje i warto kupić nim zniknie z półek?

Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z zamrażaniem!
Czy robić zapas – zwłaszcza, że masło bywa często w promocjach? Można, ale nie dłużej niż wynosi termin przydatności. A mrożenie? Pamiętajmy, że nie każde masło nadaje się do zamrożenia – te najtańsze kostki są wyprodukowane z brył, które już były mrożone (dlatego m.in. tak kiepsko się rozsmarowuje), a kolejne mrożenie produktów spożywczych jest z reguły zakazane (grozi zatruciami pokarmowymi) a co najmniej niezalecane.
Owszem, jeśli mamy pewność, że masło jest w 100 proc. świeże i nie było mrożone, spokojnie można je „zdeponować” w zamrażarce nawet na długie miesiące.

Zobacz również

Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

Kraków. Ruszyła sprzedaż biletów do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon. Jakie ceny?

Polecamy

Gdańskie zoo szuka imion dla kapibar! Macie swoje propozycje?

Gdańskie zoo szuka imion dla kapibar! Macie swoje propozycje?

LPP kontynuuje prace nad technologią recyklingu odzieży

LPP kontynuuje prace nad technologią recyklingu odzieży

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia