MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ten moment, gdy chcesz zrobić na złość irytującemu...
fot. unsplash.com

Co łączy Viagrę i lody na patyku? Te rzeczy to przypadkowe wynalazki. Trudno uwierzyć w to, jak powstały!

Chipsy

Ten moment, gdy chcesz zrobić na złość irytującemu klientowi, a tworzysz przekąskę, którą pokocha świat… Przeżył go George Crum, amerykański kucharz.

24 sierpnia 1853 roku nie był dla niego łatwym dniem w pracy. Klient, który zamówił frytki, narzekał na ich grubość. Musiał być bardzo irytujący, bo Crum postanowił go rozgniewać. Pokroił ziemniaka na cienkie plasterki i po upieczeniu w głębokim tłuszczu, sowicie je przyprawił. Klient jednak zachwycił się, a tuż po nim inni. Dziś nie wyobrażamy już sobie życia bez chipsów.

Zobacz również

W Mieroszowie wybrano Mistrza Gminnego Sernika

W Mieroszowie wybrano Mistrza Gminnego Sernika

Kibice z Gorzowa zjechali na Grand Prix do Pragi. Tak kibicowali Martinowi Vaculikowi

Kibice z Gorzowa zjechali na Grand Prix do Pragi. Tak kibicowali Martinowi Vaculikowi

Polecamy

Jak uratować opadające róże w wazonie? Polecam najprostszy i sprawdzony sposób

Jak uratować opadające róże w wazonie? Polecam najprostszy i sprawdzony sposób

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają

Nie daj się nabrać, nawet jeśli to atrakcyjna inwestycja – oszuści działają