MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Chwasty, które znajdziesz w marcu i możesz je zjeść. Wiosna ogłasza rychłe przybycie, jest coraz więcej dzikich roślin jadalnych

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Łącznik obwodnicy Szczecinka jeszcze w budowie, ale służby już ćwiczą [zdjęcia]

Łącznik obwodnicy Szczecinka jeszcze w budowie, ale służby już ćwiczą [zdjęcia]

Tydzień Bibliotek w Grodziskiej Bibliotece Publicznej

NOWE
Tydzień Bibliotek w Grodziskiej Bibliotece Publicznej

Polecamy

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Szokująca i nieoczekiwana śmierć aktora. Miał 47 lat

Szokująca i nieoczekiwana śmierć aktora. Miał 47 lat

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!