1 z 4
Następne
Chudniesz - Wygrywasz Zdrowie: Przepisy na zdrowie!
Gosia Żelechowska
Omlet z czosnkowym sosem serowym
Składniki:
2 jajka
2 łyżki wody
125 g chudego sera o rzadkiej konsystencji
1 łyżka jogurtu
kilka plasterków świeżego ogórka lub pora
koperek
1 ząbek czosnku
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Jajka ubijamy z wodą i wylewamy na patelnię beztłuszczową. Ser biały ucieramy na gładką masę z łyżką jogurtu, dodajemy zgnieciony ząbek czosnku i pieprz ziołowy. Tak powstały sos wylewamy na jajeczny spód. Na wierzchu dla ozdoby układamy kilka plasterków świeżego ogórka lub pora i posypujemy koperkiem. Zamiast warzyw można do masy dodać rozpuszczony słodzik i cynamon. Danie najlepiej smakuje jedzone prosto z patelni.