Bistro Podaj Kaczkę raz! w Gdańsku zamiast Baru Kartuska! Kuchenne Rewolucje 10.09.2020. Co zmieniła Magda Gessler? [MENU, CENY, OPINIE]

Sandra Janikowska
Sandra Janikowska

Wideo

Zobacz galerię (34 zdjęcia)
Kuchenne Rewolucje w TVN z Gdańska! 10.09.2020 roku w najnowszym odcinku programu Magdy Gessler pojawił się Bar Kartuska. To restauracja zamieniona przez autorkę programu w Bistro Podaj Kaczkę raz!. Co zmieniło się w lokalu i w menu? Jakie są opinie gości? Odcinek obejrzeć można online na player.pl

KUCHENNE REWOLUCJE W GDAŃSKU. Odcinek w TVN 10.09.2020. Dostępny także online!

"Kuchenne rewolucje" wracają na antenę TVN! Emisja odcinków 21. sezonu została wstrzymana w marcu br. z powodu wybuchu pandemii koronawirusa. Z tego powodu wiele rewolucji nie ujrzało światła dziennego, ale głowa do góry - nic straconego! 3 września 2020 roku na antenę jednej z najpopularniejszych stacji telewizyjnych w Polsce wraca program kulinarny Magdy Gessler, a w nim odcinki, których emisja została wstrzymana wiosną. Wśród nowych odcinków pojawi się także jeden przedstawiający kuchenne rewolucje restauratorki w gdańskim barze.

Czy lokal ten przetrwał czas lockdownu? Jakie opinie krążą w sieci o nowym "Bistro Podaj Kaczkę Raz!"? Odpowiedzi na te pytania poznacie już 10 września o godz. 21:30 na antenie TVN. Tego nie możecie przegapić! Poniżej w materiale także MENU i CENY w lokalu, a także opinie i komentarze.

Bar Kartuska w "Kuchennych Rewolucjach" TVN

Barem Kartuska w Gdańsku od kilku lat zajmuje się Ada. Gdy odszedł od niej mąż, została sama wraz z dwójką chłopców - siedmioletnim Krzysiem i dziewięcioletnim Kacprem. Na domiar tego, matka straciła pracę w szkolnej stołówce. Dzisiaj jej synowie czasy te określają piekłem. Ich ojciec nie tylko od nich odszedł, ale zabrał im także mieszkanie, w efekcie czego zostali eksmitowani.

Mimo niełatwego losu, dzięki pozyskanym środkom unijnym, matce Krzysia i Kacpra udało się otworzyć bar z domowym jedzeniem z bemarów. Niestety z roku na rok Bar Kartuska pogrążał się w długach i tracił klientów. W tej ciężkiej sytuacji, Ada otrzymuje wsparcie od swoich dzieci. Siła rodziny to jednak nie wszystko. Kończy się też wola walki samej właścicielki, która coraz częściej myślała o zamknięciu lokalu. Dlatego też właścicielka poprosiła o pomoc znaną restauratorkę, która ma na swoim koncie setki uratowanych restauracji.

Bistro Podaj Kaczkę raz! w Gdańsku zamiast Baru Kartuska! Ku...

"Bistro Podaj Kaczkę raz!" w Gdańsku. MENU

Z dostępnych informacji wynika, że dawny "Bar Kartuska" zmienił nazwę na "Bistro Podaj Kaczkę raz!". Dotychczas serwowano tam dania kuchni domowej, obecnie - jak można wywnioskować po nazwie, daniem popisowym będzie kaczka.

Na Facebooku restauracji widnieje zakładka menu, po kliknięciu w którą dowiemy się, że na miejscu można skosztować m.in.:

  • tatara z kaczki (22 zł),
  • rosół z kaczki z lanymi kluskami (12 zł),
  • pierogi z kaczki (25 zł),
  • gulasz z piersi kaczki (34 zł)
  • burgera kaczego (25 zł).


Bistro Podaj Kaczkę raz! OPINIE I KOMENTARZE

Zdecydowana większość klientów restauracji jest zadowolona zarówno z jedzenia, obsługi, jak i wnętrza. Na Facebooku Bistro Podaj Kaczkę Raz! czytamy:

Przepyszne jedzenie, bardzo miła obsługa, przytulne wnętrze. Krótko mówiąc- miejsce godne polecenia

Odwiedziłem bistro kilka dni po wizycie Pani Magdy i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Pyszny gulasz z kaczki, super atmosfera, bardzo polecam!

Miła atmosfera, nietuzinkowe kaczkowe wnętrze i smaczna kaczka! Najpyszniejszy rosół z kaczki na całym Pomorzu

W sieci znalazły się także komentarze gości, którzy wyszli z lokalu nieusatysfakcjonowani, oto jeden z nich:

Lokal przytulny ale niestety jedzenie i obsługa zawiodła... Tuż po rewolucjach spodziewaliśmy się pysznego jedzenia i cudownego wrażenia. Pierwsze napotkane przeciwności już na wstępie, chcieliśmy zamówić trzy porcje gulaszu ale poinformowano nas, że jest tylko jedna porcja (wizyta ok 15.00 w południe) zabrakło podstawowego dania?! - no nic, nieco rozczarowani zamówiliśmy ostatnią porcję gulaszu i 3 piersi z kaczki, w miedzy czasie zjedliśmy rosół. Nie przypominał tego ze zdjęcia na waszym profilu ale był dobry. Po dość długim czasie oczekiwanie przyszły dania...Gulasz może i smaczny ale pure z batatów było zimne... Sprawę zgłosiliśmy kelnerce, która skwitowała "przekaże na kuchni" - sprawa została pozostawiona bez odzewu. Natomiast pierś z kaczki niewiarygodnie twarda, wielki faux paus kelnerki, która skargę potraktowała tak jakby jej zwyczajnie nie usłyszała, brak komentarza.

Jak jest naprawdę? Przekonajcie się sami i dajcie nam znać w komentarzu!

ZOBACZ TAKŻE: Te miejsca zmieniła Magda Gessler na Pomorzu! Gdzie skosztujemy dań po "Kuchennych Rewolucjach"? TOP 16 udanych rewolucji w regionie

Kuchenne Rewolucje Gdańsk. Gdzie oglądać?

Odcinek, w którym zostanie ukazana rewolucja w gdańskim barze można obejrzeć już 3 września 2020 roku na Playerze. Na antenie TVN zostanie on wyemitowany w czwartek, 10 września o godz. 21:30.

Nowy sezon kulinarnego programu

To już 21. sezon słynnego programu Magdy Gessler! Jego emisja rozpoczęła się wiosną 2020 roku, jednakże w połowie marca 2020 Grupa TVN podjęła decyzję o zawieszeniu emisji najnowszej serii programu na czas nieokreślony z powodu rozprzestrzeniania się koronawirusa w Polsce. Stacja postanowiła wznowić odcinki tego sezonu już od 3 września 2020 roku.

Na początku września poznamy losy krakowskiej restauracji Trattoria da Maria, a także gdańskiego baru Kartuska. W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita także do pizzerii "Amore Mio" w Chorzowie. W Szczecinku Magda Gessler przybędzie na ratunek Rafałowi, który prowadzi restaurację "Zamek". Królowa polskiej gastronomii wyruszy również do Piły, gdzie zadba o metamorfozę café bar "Barka". Swoje rewolucje przeprowadzi również w warszawskich lokalach "Na okrągło" i "Villa Ostródźka".

"Kuchenne rewolucje". Czego dotyczy program Magdy Gessler?

"Kuchenne rewolucje" to polski kulinarny program rozrywkowy emitowany na antenie TVN od 6 marca 2010 roku. Prowadzącą jest znana i ceniona restauratorka - Magda Gessler. Z dostępnych informacji wynika, że na swoim koncie ma ona już ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji. Zdecydowana większość zakończyła się pozytywnie. Tym razem po raz dwudziesty pierwszy - mimo przeszkód spowodowanych koronawirusem - restauratorka wyruszyła w Polskę i uratowała kilka upadających lokali, m.in. ten w Gdańsku.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie