Urszula Sobol
dziennikarzNowinyRzeszów
17 materiałów
Dziennikarz Nowin – z redakcją związana od marca 2012 roku. Zajmuje się tematyką kulturalną, tematami miejskimi, a także kulinarnymi. Autor książki "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu", unikatowej bazy wiedzy na temat podkarpackiej kuchni, trzy tomowej pozycji, wydanej przez Gazetę Codzienną "Nowiny". To nie tylko zbiór przepisów na regionalne potrawy, ale także opowieść o ludziach i miejscach. Ma to szczęście, że jej praca jest jednocześnie pasją. Ciągle w drodze. Szuka alternatywnych dróg rozwoju dla siebie i swoich dzieci, a także dobrych miejsc nie tylko w kraju, ale również za granicą. Propaguje Rodzicielstwo Bliskości i Porozumienie bez Przemocy.
Jak zaoszczędzić na wodzie i płacić mniejsze rachunki? 10 sposobów!
Chcesz płacić mniejsze rachunki za wodę? Sprawdź jak to zrobić. Na kolejnych slajdach podajemy 10 sprawdzonych i skutecznych sposobów.
Wysyp grzybów w lasach. Nasi Czytelnicy chwalą się zbiorami [ZDJĘCIA]
Rozpoczął się sezon na grzyby. Czytelnicy chętnie dzielą się z nami zdjęciami swoich zbiorów. - Deszczu brakuje. W lasach można znaleźć dużo robaczywych, ale...
Dramat rodzin ukraińskich na granicy. Mężowie odprowadzają żony i dzieci [ZDJĘCIA]
Na granicy polsko-ukraińskiej w Medyce są tysiące uchodźców z Ukrainy. Całą noc był duży ruch. Tysiące samochodów, a także ludzi z różnych części Polski, którzy...
SYGNAŁ CZYTELNIKA
Pasażer Bolta: Kierowca próbował odgryźć mi palec. Była szarpanina, krzyki i wyzwiska
To nie tak miało wyglądać! Miał być szybki i bezproblemowy powrót nad ranem taksówką z centrum miasta na jedno z rzeszowskich osiedli. Czwórka mieszkańców do...
PLUS
ROZMOWA
Dietetyk radzi: Dieta na jesień. Co jeść, aby wzmocnić odporność?
Rozmowa z Ewą Muszyńską, dietetykiem z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa.
PLUS
ROZMOWA
Fizjoterapeuta: Dzieci są rozproszone i nadmiernie pobudzone
Rozmowa z Anną Skomro, fizjoterapeutą, terapeutą NDT-Bobath i integracji sensorycznej, studentką osteopatii, wykładowcą i właścicielką gabinetu Fiz-osteo w...
PLUS
ROZMOWA
Dietetyk radzi: Jedz grzyby na zdrowie! To źródło witamin i minerałów
Rozmowa z Ewą Muszyńską, dietetykiem z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa.
PLUS
Ponowne otwarcie gastronomii, a pracowników brakuje
Od 15 maja rozpocznie się ponowne rozmrażanie branży gastronomicznej. Tymczasem właściciele restauracji borykają się z kolejnym problemem. Mają braki w...
Wiem, że nigdy nie wolno się poddać
Artur Erazmus urodził się bez ręki i bez nogi. Od pierwszych dni życia był wojownikiem. Nigdy się nie poddał. Nie rezygnował z planów i marzeń. Gra w bilard,...
PLUS
Barbara Przywara: Zachowujmy rozsądek i życzliwość wobec innych
- Żyjemy w kulturze strachu. Zewsząd dochodzą do nas niepokojące wieści. Mamy przeładowanie informacyjne, jesteśmy bombardowani newsami prawie bez przerwy. Im...